Hoe stap ik over naar Tooltagger?

Gebruik je momenteel al een software pakket waarmee je tools en keuringen beheert? Dan wil je waarschijnlijk weten hoe je bestaande gegevens in Tooltagger krijgt.

1. Maak een export uit jouw huidige software pakket.

Zoek in jouw huidige pakket op hoe je een export maakt van Tools. Exporteer indien mogelijk een .CSV bestand. Lukt dit niet, kies dan voor Excel. Tooltagger ondersteund de volgende kolommen:

Code Identificatiecode van de tool
Naam Naam van de tool
Categorie Naam van de categorie. Bestaat er nog geen categorie met deze naam? Dan maakt Tooltagger een nieuwe aan.
Locatie Naam van de locatie. Bestaat er nog geen locatie met deze naam? Dan maakt Tooltagger een nieuwe aan.
Geldig tot Gebruik het volgende formaat: dd-mm-yyyy. 'dd' (31) is de dag van de maand, 'mm' (01) is de maand en 'yyyy' (2050) is het jaar.
Status Vul voor goedgekeurde tools 'goedgekeurd' of een 1 in. Vul voor afgekeurde tools 'afgekeurd' of een 0 in. Laat je deze kolom leeg, dan zet Tooltagger de status op 'Niet gekeurd'.
Inspectiebedrijf Naam van het inspectie bedrijf. Bestaat er nog geen categorie met deze naam? dan maakt Tooltagger een nieuwe aan.

PS : Maak je gebruik van materieelmanager? Dan vind je in deze handleiding terug hoe je een export maakt.

2. Sla het bestand op als .CSV.

Is het bestand nog niet opgeslagen als .CSV? Open het bestand dan in Excel. Sla vervolgens de export op als .CSV bestand. Klik hiervoor in Excel op Opslaan Als.

3. Log in op tooltagger.

Klik in het menu op tools. Vervolgens verschijnt onderin het scherm de knop Tools importeren.

Tools importeren

In dit scherm selecteer je het zojuist opgeslagen .CSV bestand. Nadat je op importeren hebt geklikt zie je de tools uit materieelmanager terug.